Elárulom, hogy ez a kedvencem! A Mentális Állóképesség Fejlesztése ötvözi mindazt, amit a fejlesztésről tudok, amit szeretek benne és amit a leghatékonyabbnak tartok. Magamon is szinte folyamatosan gyakorlom mindazt, amit a program résztvevőinek tanítok, végigveszem azokat a folyamatokat, amiken Téged is örömmel végigvezetlek!

Ez a program lehető legjobb választás a számodra, ha

 • Saját vállalkozást szeretnél indítani, de bizonytalan vagy valamiben
 • Nem érzed jól magad a munkádban, a munkahelyeden (és esetleg fontos volna, hogy meg tudd tartani)
 • Szeretnél valamit elérni (megtanulni egy idegen nyelvet, bejutni egy iskolába, új munkahelyet találni, új karriert építeni, lassabban élni, vidékre/városba költözni, egészségesebben élni), de nem mersz/tudsz hozzákezdeni

Majd, ha több pénzem lesz… Ez nekem nem fog menni… Majd, ha a gyerekek nagyobbak lesznek… Ha ilyen, vagy ehhez hasonló „Igen, de…” tipusú gondolatokkal beszéled le magad arról, amit igazán szeretnél – akkor itt a helyed!

Ha valamit el szeretnénk érni az Életben, akkor

 • célokat kell kitűznünk
 • erőforrásokat kell mozgósítanunk
 • akadályokat, ellenállásokat kell legyőznünk.

Mindehhez mentális állóképességre van szükségünk.

Ez a kiindulási pont. Bármi is legyen, amit el szeretnél érni, természetüket tekintve nagyon hasonló akadályokkal és lehetőségekkel tűzdelt ösvényen fog vezetni az utad. Ha a célt kitűzted (ezen sokat fogunk dolgozni, mert nagyon sok múlik rajta), és végigjárod ezt az ösvényt (amiben támogatlak, kísérlek, mint egy edző a versenyzőjét – hiszen alapvetően ezért vagy itt), akkor biztos lehetsz benne, hogy célba érsz! Az az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy az Élet többnyire nem hasonlít egy versenyre annyiban, hogy nem csak egy győztese lehet!

A programban a fizikai síkot állítjuk párhuzamba a mentális síkkal: ahogyan a fizikai erőnket, állóképességünket fejlesztjük egy fizikai cél, pl. sportteljesítmény eléréséért, ahhoz nagyon hasonló módon (és vele párhuzamosan) fogjuk fejleszteni mentális állóképességünket adott életcélok elérése érdekében.

A Mentális Állóképesség Fejlesztése program segít célokat meghatározni, fókuszáltan dolgozni azok elérésén, mozgósítva belső erőforrásainkat és leküzdve a felmerülő mentális ellenállást és külső akadályokat. Mindeközben egy új, hatékony és önazonosságra építő szemléletet alakít ki. 

 • Az átlagember igyekszik kivárni, míg a körülmények megfelelően alakulnak. A sikeres emberek nem csak alkalmazkodnak a körülményekhez, hanem alakítják is azokat.
 • Az álmodozás szép dolog – de az álmok ritkán válnak maguktól valóra. Gondosan megformált célként, vízióként már több az esélyük.
 • “Igen, de…”, “Majd, ha ez meg az már megvalósul…”, “Miért pont én,”, “Nekem ez úgysem sikerül”, A mentális ellenállás számos formát ölt. Ha megtanuljuk eszközként használni a mentális állóképességünk fejlesztéséhez, akkor hatalmas mennyiségű energiát csatornázhatunk be  a céljaink eléréséhez.
 • “Ej, ráérünk arra még…!” Mindannyian tudjuk értékelni a kényelmet – de sajnos céljaink eléréséhez nem a kényelmen keresztül vezet az út. A komfortzónánkból kilépve, lehetőségünk nyílik egyrészt az alkotásra, építésre, másrészt pedig képesekké, alkalmasakká válunk az eddigieknél nehezebb feladatok megoldására is. 
 • Semmi sem jön létre kitartó, következetes munka, cselekvés nélkül. Nincs semmi, ami igazolná a halogatást – hiszen a földi időnk véges.

A mentális állóképesség fejlesztése egyénileg, vagy csoportban is igénybe vehető folyamat. Időnként indítok tanfolyamokat – de ezt nem kell megvárnod, bármikor jelentkezhetsz!

Ha végigcsinálod a folyamatot, képes leszel céljaidat egyértelműen megfogalmazni, elérésük érdekében belső- és külső erőforrásaikat mozgósítani. Tervszerűen, kitartóan fogsz dolgozni a célok elérésén, a megjelenő belső ellenállásokat és külső nehézségeket is felhasználva. 

A program során konkrét célokon, valódi helyzeteken dolgozol, így garantált, hogy nem egy elméleti tudásanyagot kapsz. Ha beleteszed a szükséges munkát, energiát, el fogod érni, amit akartál. A bónusz, a kellemes mellékhatás az, hogy mindeközben elsajátítasz egy szemléletet és megtanulsz olyan készségeket, amik segítségével önállóan is használhatod ezt a folyamatot, tetszőleges új célod eléréséhez.

A készségek fejlesztése, a megfelelő attitűd kialakítása egy harcművészeti programban történik.  A dojo (harcművészeti edzőterem) számtalan lehetőséget kínál arra, hogy nagyon mély, zsigeri szinten jöjjön létre az a szintű megértés, fejlődés, ami már valódi transzformációnak tekinthető – ha a harcművészet eszköz- és tudástárát célzottan használjuk fel. Több évtizedes tapasztalatra építkezünk a harcművészeti coaching programokban, így ez a célzott felhasználás garantált. A zsigeri szintű tanulás messze meghaladja a megértésen alapuló programok lehetőségeit. 

A harcművészeti elemek a fülöp-szigeteki kali/eskrima eszköztárából kerülnek ki. A résztvevők botokkal dolgoznak, önállóan és egymással, ám nem egymás ellen. A program során nem verekszenek, nem mérkőznek meg egymással, nem okoznak fájdalmat és elszenvedniük sem kell azt. Ez nem egy harcművészeti edzés, így nem szükséges hozzá ilyen fajta irányultság sem. Egyszerű készségfejlesztésként ugyanúgy felfogható, mint filozófiai keretrendszerként. A gyakorlatok és az általuk közvetített szellemiség, érték- és elvrendszer tökéletesen illeszkedik a a mentális állóképesség fejlesztésének kívánalmaihoz.

Jó, igen, kell hozzá mozogni. Ám a fizikai teljesítmény olyan szinten van jelen a programban, ami gyakorlatilag bárki számára elérhetővé teszi azt, miközben igen jótékonyan hat a mozgásra teremtett emberi szervezet működésére. Az erőteljes megélést biztosító fizikai tapasztalás gyorsan épül be, megfelelő reflexióval sokszorosára növelve a tanulás hatékonyságát.

Gyere el egy beszélgetésre! Az semmibe sem kerül, és mindent megtudhatsz a programról. És együtt kiderítjük, hogy valóban erre van-e szükséged.

hu_HU