Ha valamit el szeretnénk érni az Életben, akkor

  • célokat kell kitűznünk
  • erőforrásokat kell mozgósítanunk
  • akadályokat, ellenállásokat kell legyőznünk.

Mindehhez mentális állóképességre van szükségünk.

A programban a fizikai síkot állítjuk párhuzamba a mentális síkkal: ahogyan a fizikai erőnket, állóképességünket fejlesztjük egy fizikai cél, pl. sportteljesítmény eléréséért, ahhoz nagyon hasonló módon (és vele párhuzamosan) fogjuk fejleszteni mentális állóképességünket adott életcélok elérése érdekében.

A Mentális Állóképesség Fejlesztése program segít célokat meghatározni, fókuszáltan dolgozni azok elérésén, mozgósítva belső erőforrásainkat és leküzdve a felmerülő mentális ellenállást és külső akadályokat. Mindeközben egy új, hatékony és önazonosságra építő szemléletet alakít ki. 

  • Az átlagember igyekszik kivárni, míg a körülmények megfelelően alakulnak. A sikeres emberek nem csak alkalmazkodnak a körülményekhez, hanem alakítják is azokat.
  • Az álmodozás szép dolog – de az álmok ritkán válnak maguktól valóra. Gondosan megformált célként, vízióként már több az esélyük.
  • “Igen, de…”, “Majd, ha ez meg az már megvalósul…”, “Miért pont én,”, “Nekem ez úgysem sikerül”, A mentális ellenállás számos formát ölt. Ha megtanuljuk eszközként használni a mentális állóképességünk fejlesztéséhez, akkor hatalmas mennyiségű energiát csatornázhatunk be  a céljaink eléréséhez.
  • “Ej, ráérünk arra még…!” Mindannyian tudjuk értékelni a kényelmet – de sajnos céljaink eléréséhez nem a kényelmen keresztül vezet az út. A komfortzónánkból kilépve, lehetőségünk nyílik egyrészt az alkotásra, építésre, másrészt pedig képesekké, alkalmasakká válunk az eddigieknél nehezebb feladatok megoldására is. 
  • Semmi sem jön létre kitartó, következetes munka, cselekvés nélkül. Nincs semmi, ami igazolná a halogatást – hiszen a földi időnk véges.

A mentális állóképesség fejlesztése egyénileg, vagy csoportban is igénybe vehető folyamat. A kurzus elvégzői képesek lesznek céljaikat egyértelműen megfogalmazni, elérésük érdekében belső- és külső erőforrásaikat mozgósítani. Tervszerűen, kitartóan dolgozni a célok elérésén, a megjelenő belső ellenállásokat és külső nehézségeket is felhasználva. 

A program során konkrét célokon, valódi helyzeteken dolgozik minden résztevő. Eközben a szükséges készségek fejlesztése, a megfelelő attitűd kialakítása párhuzamosan történik, egy harcművészeti programban.  A dojo (harcművészeti edzőterem) számtalan lehetőséget kínál arra, hogy nagyon mély, zsigeri szinten jöjjön létre az a szintű megértés, fejlődés, ami már valódi transzformációnak tekinthető – ha a harcművészet eszköz- és tudástárát célzottan használjuk fel. Több évtizedes tapasztalatra építkezünk a harcművészeti coaching programokban, így ez a célzott felhasználás garantált. A zsigeri szintű tanulás messze meghaladja a megértésen alapuló programok lehetőségeit. 

A harcművészeti elemek a fülöp-szigeteki kali/eskrima eszköztárából kerülnek ki. A résztvevők botokkal dolgoznak, önállóan és egymással, ám nem egymás ellen. A program során nem verekszenek, nem mérkőznek meg egymással, nem okoznak fájdalmat és elszenvedniük sem kell azt. Ez nem egy harcművészeti edzés, így nem szükséges hozzá ilyen fajta irányultság sem. Egyszerű készségfejlesztésként ugyanúgy felfogható, mint filozófiai keretrendszerként. A gyakorlatok és az általuk közvetített szellemiség, érték- és elvrendszer tökéletesen illeszkedik a a mentális állóképesség fejlesztésének kívánalmaihoz. A fizikai teljesítmény olyan szinten van jelen a programban, ami gyakorlatilag bárki számára elérhetővé teszi azt, miközben igen jótékonyan hat a mozgásra teremtett emberi szervezet működésére. Az erőteljes megélést biztosító fizikai tapasztalás gyorsan épül be, megfelelő reflexióval sokszorosára növelve a tanulás hatékonyságát.

hu_HU